Spaanse waterhonden

Laura's Passie

 

Al sinds zij kind was kon Laura Raiselis het goed vinden met dieren. Vanaf haar 5de beoefende ze de paardensport, maar door een zware rugblessure werd zij genoodzaakt een andere hobby te zoeken.

Zo kwam ze op 11 jarige leeftijd bij een hondenfokker met hondenpension in de buurt van Deinze – haar woonplaats – uit. Het contact daar zat onmiddellijk goed en algauw zat zij daar iedere dag.

De hondjes hadden haar hart gestolen…meer specifiek de Spaanse waterhondjes. Haar passie was groot, en een groot deel van haar vrije tijd spendeerde ze aan de Spaanse waterhonden.

Doorheen de jaren maakte ze zich de verschillende disciplines zoals handeling, gehoorzaamheid en gedragstherapie eigen.

Tijdens haar opleiding bachelor godsdienst – Latijn verfijnde ze haar pedagogische talent (aanleren van) en ontwikkelde een sociaal-maatschappelijk engagement voor kinderen, meer bepaald kansarme kinderen.

MELDHOND DIABETES

 

 

Haar passie voor de waterhond bleef echter groot en na haar studies (2014) volgde zij een opleiding (D) tot gekwalificeerd trainster voor meldhonden diabetes en epilepsie.

Het succes bleef niet uit. Haar eerste verwezenlijking was de ‘omscholing’ van een herplaatste gezelschapshond tot volwaardige meldhond diabetes. Aanvankelijk kreeg ze vooral aanvragen uit onze buurlanden (Nederland en Duitsland) waar meldhonden diabetes en epilepsie al jaren ingeburgerd zijn.

Haar eerste succes in België kwam er met de opleiding van meldhond ‘Sammy’ voor Emily, een negenjarig meisje uit Limburg met zware suikerziekte. Nationale persaandacht (VTM, VRT, kranten) bleef niet uit en dit resulteerde in een toenemende vraag naar meldhonden diabetes en epilepsie.

MELDHOND EPILEPSIE

 

Laura’s commerciële activiteiten (gedragstraining) werden ondergebracht in de Laura Raiselis academy.

Omdat de opleiding van meldhonden diabetes en epilepsie een dure aangelegenheid is en Laura geen enkele patiënt (en al zeker geen kinderen) de hulp van een meldhond wou ontzeggen werd deze activiteit ondergebracht in de vzw ‘Canis Fidelis’.

Om Laura de mogelijkheid te geven zich volledig te focussen op de opleiding en training van haar waterhondjes werd een raad van bestuur samengesteld die zich bekommert om de commerciële, financiële en administratieve beslommeringen van de vzw.